Enkla men effektiva städtips

9 mars 2018

För att städningen ska flyta på så smidigt som möjligt kan det vara bra att ha en strategi att följa. Här listar vi hur du på ett effektivt sätt kan få ett rent hem.

1. Börja med att fundera över vilket system som passar bäst för dig? Föredrar du att ta allt på en och samma dag eller är det enklare om du delar upp städningen på flera dagar? 

2. Även om tiden är knapp på vardagarna kan det vara bra att plocka undan lite varje dag, så var sak har sin plats. Detta underlättar också arbetet när du väl ska börja städa.

3. Innan du sätter igång kan det vara bra att spraya eventuella rengöringsmedel som behöver verka en stund, t.ex. i badrummet, samt att ställa upp stolar, rulla ihop mattor osv. för att frigöra så mycket golvyta som möjligt så att du kan röra dig friare. 

4. Genom att öppna fönstren får du in frisk luft, vilket också kan bidra med en fräschare känsla i huset.

5. När du nu ska starta kan du föreställa dig att varje rum består av ett rutnät. För att detta ska gå smidigt arbetar du dig succesivt genom varje ruta, för att på så sätt undvika att städa samma område flera gånger.

6. Dags för dammtorkning. Arbeta uppifrån och ned, börja med att damma av alla hyllor, gardinstänger, fönsterbrädor m.m. så att eventuell smuts och damm faller till golvet.

7. Det sista steget, dammsugning och moppning. Arbeta dig genom rum för rum, börja i hörnet längst ifrån entrén och arbeta dig sedan baklänges mot dörröppningen. När du väl dammsugit alla rum avlutar du med att moppa då dammsugaren inte får med sig allt damm.

Nu är du klar, så glöm inte att njuta av ditt rena och väldoftande hem!

Tidynu! är ett hemstädningsföretag i Stockholm, Uppsala och Västerås. Vi erbjuder hemstädning med miljövändliga produkter från det svenska företaget Pure Effect för din, dina barns och vår miljös bästa.

Fler tips

Våra tjänster

Bli kund och boka din städning idag!

I enlighet med regler kring datalagring krävs ett medgivande för att kunna skicka in en förfrågan.
Läs mer om våra villkor.